Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında, ülkemizde arz açığı bulunan, stratejik öneme haiz, bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi – sağlığı ve hayvansal üretim açısından önemli, 21 ürünün istatistiki verileri, ekim nöbeti (münavebe), iklim, toprak ve topografya, su kısıttı verileri (mevcut su potansiyeli ve bitki su tüketimi), il-ilçe (Kamu, STK ve Üniversiteler) önerileri de dikkate alınarak oluşturulan Karar Destek Sistemi sonuçları ile il / ilçe müdürlüklerinin talep ve değerlendirmeleri neticesinde, 2021 üretim yılında havzalarda desteklenecek ürün listeleri oluşturularak Tarım ve Orman Bakanlığı internet adresinde (www.tarim.gov.tr/BUGEM) yayınlandı.
Kırşehir ve ilçelerinde 2021 üretim sezonunda Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Kapsamında desteklemesi yapılacak olan ürünleri Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, şöyle açıkladı:
Kırşehir – Akçakent havzası arpa, buğday, mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri.
Kırşehir – Akpınar havzası arpa, buğday, mısır (dane), kuru fasulye, mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri.
Kırşehir – Boztepe havzası arpa, aspir, buğday, mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri, yulaf.
Kırşehir – Çiçekdağı havzası arpa, aspir, buğday, mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri.
Kırşehir – Kaman havzası arpa, buğday, mısır (dane), mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri, yulaf, patates.
Kırşehir – Merkez havzası arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri, yulaf, patates.
Kırşehir – Mucur havzası arpa, aspir, buğday, mercimek, nohut, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri, yulaf, patates.
Su kısıtı kapsamında belirlenen ilçelerde, (Boztepe ve Mucur ilçeleri) mısır (dane) üretiminde, damlama sulama şartı aranmakta olup, söz konusu ürün, 2021 yılında Boztepe ve Mucur ilçelerinde, desteklenecek ürünler arasında yer almamaktadır.”